Friday, July 13, 2012

Zondag 8 juli 2012



Het is nog niet erg opgeklaard en dus hebben we geen zin om vroeg op te staan.  Het ziet er buiten niet erg aantrekkelijk uit.  Jammer, want we zouden een mooie wandeling hebben kunnen maken in het national park.  We nemen dus maar een uitgebreid ontbijt met bacon and eggs en vertrekken om kwart over negen.

We willen vandaag maar gewoon een stuk rijden, want met zulk weer kun je niet veel plannen.  De omgeving echter blijft wel erg veranderen.  We hebben de gras savannah nu echt wel helemaal achter ons gelaten en komen nu in het, voor ons meer bekende, open grasland met lage begroeiing, daarna dry sclerophyl forest. Meer naar de kust toe zal dat veranderen in wet sclerophyl forest en daarna zullen we de regenwouden gaan zien.  Het vlakke land ligt nu ook achter ons, eigenlijk al sinds Mt. Surprise, waar ook veel meer lava gesteente te zien is. We zitten dan in de buurt van de Undarra lava tubes, restanten van een lava stroom na een vulkaanuitbarsting.  We zijn daar zo’n 16 jaar al eens wezen kijken, dus dat hebben we deze keer overgeslagen. 

Vandaag komen we echter rond koffietijd langs de Millstream Falls. Dit is, naar men zegt, de breedste waterval in Australia.






Het is gelukkig droog als we stoppen voor koffie en dus maken we ook een wandeling naar de waterval.  Er is ook hier weer een historische plek uit de tweede wereldoorlog.  Daar wandelen we even langs en rijden daarna weer verder.  In Ravenshoe tanken we en dan door naar een picnic area in Atherton (#231 – Gallo Park, S17 17 07, E145 29 46). Hier maak ik even gebruik van het hete water dat we nu hebben na de lange rit en douche ik eventjes. We nemen een kopje koffie en aangezien het nog steeds bewolkt is en te ongezellig om wat te ondernemen gaan we meteen weer door naar onze stop voor de nacht: #211 bij Mount Molloy.  Het is de Rifle Creek Rest Area – S 16 39 58, E145 19 42.  Dit is een mooie en dus populaire plek, ontzettend druk met caravans en campers.

No comments:

Post a Comment