Friday, July 13, 2012

Zaterdag 7 juli 2012



Toch ook maar weer vroeg opgestaan, want we moeten nog het een en ander doen voor we kunnen vertrekken.  Frans wast de stof van de ramen, zodat we weer wat kunnen zien en ik bereid intussen het avondeten weer voor in de dreampot. (Dit is de officiele naam voor de ‘hooikist’ die we gekocht hebben voor onze camping trips). 

Verder is het een weinig opzienbarende dag.  Na ons vertrek om kwart over tien rijden we naar Georgetown, alwaar we om half 1 arriveren en onze lunch gebruiken.  Er is een dump station vlakbij, dus ook dat karwei kan weer geklaard worden. 

De weg begint vanaf Croydon ook duidelijk te veranderen.  We zien geen levende kangoeroes meer, wel nog enkele dode langs de weg, maar ook dat houdt op.  Ook de roofvogels verdwijnen langzaam uit het beeld.  Er is in dit gedeelte van Queensland ook heel veel schade aan de wegen door de overstromingen, die duidelijk heftiger zijn geweest dan in voorgaande jaren.  Je ziet ook de verwoesting van het water in de kreek- en rivierbeddingen, waar duidelijk veel ontwortelde bomen zijn meegekomen. 



Het is een stuk lastiger rijden, door de beschadigingen aan het wegdek, maar ook hier komt wel weer een eind aan. 



En ook omdat dit de voornaamste doorgangsweg is van Cairns aan de oostkust tot Broome aan de westkust zien we aanhoudelijk road trains.  De een na de ander komt voorbijdenderen.  Gelukkig is het grootste deel van de weg tweebaans dus hebben we er niet al te veel last van.

Na een korte rustpauze bij Mt. Surprise voor ons kopje koffie, rijden we door naar rust stop #238 – Forty Mile Scrub National Park, waar we om 4 uur aankomen.  Inmiddels zijn de schapewolkjes die kort na Georgetown begonnen dichtgetrokken tot een zwaar wolkendek en is het gaan miezeren.  Dag zon, we gaan je weer missen.

No comments:

Post a Comment