Friday, July 6, 2012

zondag 24 juni 2012

Op zijn zondag’s koffie op bed en een eitje bij het ontbijt. De zwarte zakjes die ik op de caravan en camper beurs heb gekocht om brood te roosteren in de pan komen goed van pas en werken ook echt, dus lekker geroosterd brood voor het ontbijt.

Na het ontbijt pakken we ons boeltje om te verhuizen naar de andere kampeerplaats. Even nog langs de receptie voor internet om email te lezen. Nou, dat kunnen we vergeten. Geen kontakt, dus laat maar zitten. Die paar minuten die ik misschien nog over had zijn de moeite niet.

De nieuwe kampeerplaats is ingenomen door iemand anders, dus gaan we even bij het kantoor van de rangers langs. We kunnen op een andere plaats staan, betalen voor onze campsite en krijgen een vergunning. Goed, geen problemen voor de verdere duur. We maken er een rustige dag van. Lekker koffie drinken in het zonnetje, dat zich door toenemende bewolking helaas na de middag niet meer laat zien, en later nog gezellig lunchen buiten. Later in de middag maken we een wandeling naar de rock pool en lopen via de hoofdweg weer terug. Overal is nog duidelijk de vernieling door de overstromingen aanwezig. We hoorden dan ook vandaag dat afgelopen woensdag pas grote gedeelten van de wandelpaden weer geopend waren voor het publiek. Er is veel werk geweest, dat konden we wel zien. Paden opnieuw merken, oversteek plaatsen (rotsblokken als stapstenen) vernieuwen, bomen doorzagen die dwars over de paden lagen, enz. enz. Het overgrote gedeelte is echter redelijk begaanbaar en we genieten van de mooie omgeving en dieren om ons heen. Er zijn zoveel kangoeroes en ze zijn blijkbaar erg gewend aan mensen om hen heen, want ze lopen geen van allen weg.

Een prachtige hertshoorn varen op de rotsen


Vogelnest varen 


Een onbekende plant, maar wel heel apart

Na de wandeling doen we nog wat spelletjes tot etenstijd en daarna is het bijtijds naar bed, want we hebben nu geen stroom en moeten zuinig zijn op de accu’s. Het was echter fijn een rustige dag te hebben, want we merken toch wel aan onze pijnlijke spieren dat we gisteren lang gewandeld en veel geklommen hebben.

No comments:

Post a Comment