Friday, July 13, 2012

Woensdag 11 juli 2012



Na een vrij onrustige nacht worden we ook al erg vroeg wakker.  We hebben het deze keer niet getroffen met de andere kampeerders.  Gisteren waren er kampeerders bij die niet erg sociaal waren, om het zachtjes uit te drukken.  Behalve dat ze tot diep in de nacht luidruchtig hebben zitten praten hadden ze ook een heel stel jankende honden bij zich.  Verder waren er de nodige aggregaten om stroom op te wekken en vanochtend vroeg stond er een wagen met draaiende motor voor wel een half uur, zodat je ook nog eens de uitlaatgassen binnenkreeg. Erg onprettig, maar dat kun je zo hebben.  We zijn dus maar vroeg vertrokken. 

We wilden graag kijken hoever we langs de kust naar het noorden konden rijden, dus togen richting Mossman en vandaar door naar de rivier die je oversteekt om naar Cape Tribulation te gaan.  Een prachtige weg en de moeite waard, maar...... de veerboot was onbetaalbaar, dus hebben we Cape Tribulation maar gelaten voor wat het was. 


Naar Daintree Village zijn we ook niet gegaan, want daar zijn we al twee maal geweest voor een cruise op de Daintree River om naar de krokodillen te kijken.

We namen de kustweg (de enige mogelijkheid) terug en zijn via Port Douglas naar Cairns gereden.  Deze weg was wel weer een paar foto’s waard.  Het eerste gedeelte leidde nog door de heuvels.  Het was droog, maar je zag wel de wolken heel laag hangen boven de heuvels:






Voor we de kust naderen komen we eerst nog door het gebied met suikerriet plantages.  De velden staan vol aan beide kanten van de wegen en ook de treintjes rijden af en aan om het riet naar de sugar mill te brengen.





Suikerriet en bananenplantages zien we voorlopig genoeg tussen hier en ong. Mackay, maar er zijn ook heel mooie gedeelten weg tussen de heuvels door.






We hebben er nog even over gedacht om wat rond te kijken in Cairns, maar we hebben zijn hier al vaker geweest en hebben het treintje naar Kuranda langs de Barron Falls al tweemaal genomen en ook de skyrail naar Kuranda.  Daar hebben we de winkeltjes als eens bekeken en de vogel en vlindertuinen bezocht.  En aangezien hier alleen maar dure campings zijn en we daar geen zin in hebben rijden we door naar Gordonvale Rest Area (#11 S17 05 59, E145 47 15), waar we aan een rivier de lunch gebruiken en daarna door naar Babinda voor de nacht. Dit is een pracht kamp, in de regenwouden.  Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen en we komen gelukkig vroeg genoeg aan om nog net het laatste plekje in te nemen.  (#12 The Boulders – S17 20 28, E145 52 09)  Hier mogen geen honden komen, dus daar hebben we alvast geen last van. J

Zoals ik zei waren we vrij vroeg.  We zitten naast een gezellig stel mensen die een praatje niet uit de weg gaan.  Na een kopje koffie besluiten we de omgeving eens te gaan verkennen.  We vinden een mooi park en wat wandelpaden naar een rivier en watervallen: The Devils Pool Lookout en The Boulders Gorge Lookout en dan nog een wandelpad: The Goldfield Track.  Fotomateriaal genoeg:














Er schijnen hier ook cassowaries te zitten, maar die hebben we niet gezien, wel een paar bush turkeys, maar die wilden niet op de foto.


Dan nog een paar foto’s van de campground:




No comments:

Post a Comment