Wednesday, July 25, 2012

donderdag 19 juli 2012


Vandaag zagen we ineens de zon weer opkomen, die vreselijk de moeite deed om door de dikke mist te priemen die zich in de nacht over ons wereldje had genesteld.  We vertrokken weer op de normale tijd, zo ong. half negen en tankten in Rockhampton.  Het was nog steeds droog en tegen die tijd was de mist ook aardig opgetrokken.  Tijdens een vorige trip zijn we bij Rockhampton richting zee gereden.  Dat is een mooie rit, een loop eigenlijk, dus je keert niet via dezelfde weg weer terug.  We hebben toen op een camping gestaan in of nabij Yeppoon.  Deze keer zijn we echter doorgereden naar het zuiden.  Normaal gesproken rijden we hier het binnenland in (of komen daar vanaf), want de rit naar Mt. Morgan is prachtig.  Vanaf de heuvels die je ziet als je langs Frans heen kijkt, kun je de hele kust en een stuk van Rockhampton overzien.




Koffie hebben we ergens onderweg gedronken, want Frans had de rit gepland en blijkbaar niet veel tijd overgelaten voor de nodige versnaperingen. ;-)  Lunch aten we bij een picnicplaats in Gin Gin nadat we even van te voren een dumpplaats hadden gevonden voor de cassette.  Daarna was het nog een hele rit naar de volgende stop: Ban Ban Springs (#463 – S25 40 57, E15149 00).

Gelukkig betekende dat dat we vanaf Gin Gin weer de hoofdweg konden verlaten.  We dachten ook van de grote oversize vrachtwagens af te zijn, maar nee hoor, die konden niet door het plaatsje Tiaro en werden dus omgeleid.  Soms met rampzalige gevolgen.  Hadden we vanochtend al een grote vrachtwagen met aanhanger in de berm gekanteld zien liggen langs de hoofdweg, deze keer zat er eentje vast in de modderige berm op de binnenweg.  Zo te zien vast uit de weg gemoeten voor een brede oversize op een ongelukkige plek.  Gelukkig hebben wij steeds de zachte berm kunnen vermijden.

De binnenweg was weer heerlijk rijden en niet half zo druk als de doorgaande weg van Brisbane naar Cairns.  De zon heeft vandaag heel de dag heerlijk geschenen en liet zich niet verjagen door wat wolken hier en daar.  Dan kijk je toch met meer plezier naar je mooie omgeving al moet ik zeggen, dat we merken dat we dichter bij huis zijn en ook weer het binnenland in.  Het scheelt hier weer een jas en behalve dat de korte broeken alweer de kast in zijn komen ook de jeans en warmere t-shirts/truien weer voor de dag!



We gaan nu definitief op huis aan, maar wel met een omweggetje.  Ik kreeg afgelopen week een telefoontje dat mijn nieuwe fiets er was en die moeten we met de camper op gaan halen, want ik heb nog geen fietsenrek op mijn auto.  We gaan dan via Regency Downs even bij Gerben langs, daarna in Capalaba de fiets ophalen en hopelijk bij Stephan en Tori langs voor de post en ook de kleinkinderen even knuffelen en dan op huis aan.  Dan hopen we zaterdagavond weer terug te zijn op Bribie Island.

No comments:

Post a Comment