Friday, July 13, 2012

Dinsdag 10 juli 2012



We hadden eigenlijk nog veel meer willen wandelen hier, maar bij het opstaan blijkt dat het nog steeds geen weer daarvoor is.  We hebben ook de optie om naar het James Cook museum te gaan kijken, maar och, we weten al zoveel van die geschiedenis en we hebben eigenlijk inmiddels genoeg musea bezocht.  We rijden maar liever weer terug en er komen vast nog wel andere leuke dingen op onze weg. 

We worden gewaarschuwd niet meteen naar Innisfail te rijden (ten zuiden van Cairns), want daar is de hoofdweg weer afgesloten vanwege wateroverlast.  Mensen die we tegenkomen uit het zuiden hebben al 3 dagen regen achter de rug.  We kunnen dus onze lol op als het tegenvalt.

We nemen brandstof in en rijden aan.  Als we Cooktown verlaten is het bewolkt met afwisselend zon en regen.  Gelukkig laten we voorlopig de regen achter ons en hebben we verder vrijwel een zonnige rit op wat buitjes na. 

Eerst komen we nog langs Black Mountain.  Dit is een heel aparte berg.  Het lijkt net op een leeggestortte zak kolen als je de foto ziet, maar het is echt een berg.  Het groen zijn boomtoppen van bomen die in de openingen groeien en er schijnen ook veel dieren te leven, zoals slangen, vogels, enkele zoogdieren die we niet goed kennen en hagedissen.







Na nog een stuk rijden komen we bij een woest stromende rivier, waarvan ik helaas de naam vergeten ben.  Ook hier zie je eigenaardige rots struktuur:




Later komen we nog bij een lookout waar we terug kijken op de weg die we gekomen zijn:


We stoppen tussendoor bij het Palmer River Roadhouse voor koffie en wisselen daar de gastank die zo goed als leeg is en rijden door tot Mt. Carbine Roadhouse, alwaar we de lunch gebruiken.

We zijn een beetje besluiteloos wat te doen met de rest van de trip nu het weer zo onbestendig is en besluiten eerst maar even aan te leggen voor de nacht bij Mt. Molloy.  Dit is de kampeerplaats waar we op weg naar Cooktown ook gestopt zijn.  Het is nu aanmerkelijk rustiger.  Niet alleen is het vroeg in de middag, maar het is er ont-zet-tend nat!  Blijkt dat het de nacht tevoren vreselijk geregend heeft.  We vinden echter nog een droog plekje en houden de rest van de middag ons gemak.  Het blijft gelukkig droog en de temperatuur is heerlijk.  Om half 8, als ik aan mijn blog zit te werken is het nog een behaaglijke 22 graden.  Dat wordt nogmaals een nacht onder het laken ipv een dekbed!

No comments:

Post a Comment