Wednesday, July 25, 2012

Dinsdag 17 en woensdag 18 juli 2012


Dinsdag moet wel de meest saaie dag van onze trip zijn geweest.  We hebben onze neuzen niet eens buiten de deur gestoken!  We stonden aan de snelweg waar we om 5 uur in de ochtend al gewekt werden door een vrachtwagen waarvan de chauffeur iets moest repareren in het donker.  Ook stonden we vlak langs de spoorlijn waar de hele dag en nacht treinen langs denderden en dan..... alsmaar regen!  Dus de dag doorgebracht met spelletjes en lezen en wat scrabble.  Toen kreeg ik tot overmaat van ramp laat in de middag ook nog een migraine aanval, maar gelukkig met medicijnen en een goede nachtrust weer te boven gekomen.

De volgende ochtend zijn we maar vroeg opgestaan, zodat we meteen door konden naar de garage om de nieuwe band op te laten leggen.  Wat gaat dat toch snel als je alles bij de hand hebt.  In een vloeiende handbeweging staat de krik eronder en is de bus opgelicht.  Dan met een speciaal stuk gereedschap snel alle bouten los, wiel erop, alle handelingen in omgekeerde volgorde en na 5 minuten sta je weer buiten.  Doe dat maar eens langs de weg in een modderige berm....... LOL

Enfin, band ligt erop, boodschappen doen en nog wat kilometers maken.  Het blijft regenen, het is gewoon onbegrijpelijk.  Koffie en lunch gebruiken we maar snel even langs de weg (lunch bij Koumala) en om een uur of drie zijn we bij onze geplande stopplaats, maar...... we moeten daar op het grasveld staan en als je de modder ziet.....  We hebben geen zin om de camper morgen uit te moeten graven dus besluiten we maar door te rijden naar de volgende, die is ong. 65km verder.  Daar komen we bijna een uur later aan en alles is dus al aardig vol, maar we vinden nog net een plekje en...... het is waarachtig droog!  We houden gezellig een praatje bij een glaasje wijn met wat andere kampeerders, die ofwel op weg naar het noorden zijn, ofwel, net als wij weer op huis aan gaan.  Niemand heeft haast, want iederen hoopt dat de zon weer eens door zal komen, doch als je de weerberichten ziet.......

Veel foto’s hebben we deze dagen natuurlijk niet gemaakt, maar op deze rest area (#94 – Yaamba – S23 80 06, E150 22 07) waren veel lorikeets en die kwamen zomaar uit mijn hand eten, dus dat moest op de foto:
Ik heb ook een filmpje, maar dat moet ik nog even via YouTube zien te doen en dat moet tot thuis wachten.

En nog wat plaatjes vanuit de camper geschoten.  Dan zie je waarom we niet zoveel plezier hadden en liever maar naar huis reden:


Die oversize vrachtwagens komen we op de highway konstant tegen.  Degene die lang zijn vallen nogal mee, maar er zijn er ook die breed zijn en dan moet je zowat van de weg af.  De grootste die we tegenkwamen reed op dat moment door een stadje en had de bak van een enorme dumptruck voor de mijnen bij zich.  Die moest echt met veel pijn en moeite heel langzaam laveren om de huizen en lantaarns en andere eventuele obstakels te vermijden.  Helaas was ik op dat moment mijn batterij aan het opladen en kon ik niet snel een foto maken.

Intussen hebben we vele van deze enorme ladingen moeten ontwijken.  De mijnindustrie is wel degelijk in opkomst in dit land. 

No comments:

Post a Comment