Saturday, May 9, 2009

Vervolg van de reis - 4 mei 2009

Frans en Ad zitten dus op de camping in Mildura, VIC en hebben nog steeds problemen met het opladen van de accu. De zondagavond hebben ze zelfs doorgebracht bij kaarslicht. Ik neem aan dat twee gepensioeneerde mannen niet zo zitten te wachten op dit soort romantiek (LOL) dus laten ze de RACV (Australisch equivalent van de wegenwacht) de accu laten vervangen. Dat kan gemakkelijk daar deze nog onder garantie is. Omdat ze toch twee dagen blijven zetten ze gelijk de markies op en kunnen nu lekker buiten zitten. Ook de watertank wordt weer opgevuld. Helaas verloopt alles nog niet vlekkeloos. Niet wetende dat je niet zo maar eieren kunt koken in de magnetron zitten ze op een gegeven moment met ontplofte eieren! Na het schoonmaken zetten ze er een schaal koekjes in en vergeten de deur goed te sluiten. Resultaat hiervan volgt ;-) Daarna naar Bunnings (een zaak te vergelijken met wat, naar ik me denk te herinneren, Marktkauf heet in Nederland, en daar kopen ze een ketting om de accu's goed vast te zetten en ook maar gelijk een goede TL lamp.

Frans aan een picnic tafel in Mildura

Ad voor de tent op de camping in Mildura










5 mei 2009

Ter voorbereiding van de voortzetting van de reis wordt het toilet geleegd en vertrekken ze om 9 uur in weer noordelijke richting. Herinner je nog de niet gesloten deur van de magnetron? Nou, bij het rijden door een bocht vliegt dus die deur open en alle koekjes door de campervan...... Zijn nog eetbaar, dus worden opgeraapt en teruggezet! Ze rijden nu op de Highway nr. 79 (Silver City Highway)en stoppen voor een koffie pauze bij een rest area: 33 27’50”S 141 42’38”E

Foto van een palm aan de Silver City Highway ca. 15 km buiten Mildura

Ad langs de weg tijdens de koffiepauze










Langs de weg zijn er ook nog af en toe bokken en geiten te zien en verscheidene emoes. Dan, 42 km buiten Broken Hill, moet de klok 30 minuten worden terug gezet. Dit omdat Broken Hill voor zaken doen waarschijnlijk het meest aangewezen is op Adelaide het tijdsverschil van Adelaide 30 minuten is met dat van het oosten van het land.

Om half 2 wordt er gestopt in Broken Hill S31 57’30” E141 27’39” en gaan de heren voor een wandeling naar de drogist voor medicijnen. Ook naar een dokter voor een B12 spuit, maar die dokter is wat prijzig, dus besluiten ze naar het ziekenhuis te gaan, aangezien het daar gratis is van het ziekenfonds. Na wat vragen, papierwerk en wachttijd toch uiteindelijk een spuit gekregen. Dan een wandeling terug naar de campervan.

Kerk in Broken Hill


Gedenkteken voor de vrouwen van Broken Hill

Frans bij, wat lijkt op, een mijnschacht

mooi uitzicht in Broken Hill











De volgende stop is voor overnachting, volgens gegevens: S31 16’15” E141 31’06” Deze coordinaten liggen echter meer ten noorden van Broken Hill aan de Silver City Highway, terwijl de koffiestop de volgende ochtend in het oosten aan de Barrier Highway ligt, dus ik vermoed dat deze coordinaten niet goed zijn.

6 mei 2009

De volgende ochtend aan het ontbijt vraagt Ad waarom Frans van alles 3 stuks heeft (zoals borden, kopjes, glazen, etc), terwijl ze eigenlijk toch maar met zijn tweeën zijn. Frans vertelt hem dat hij dat heeft gedaan zodat ze reserve bij zich hebben, mocht er iets breken. Enfin, kamp wordt opgebroken, olie en banden nagekeken, (er is nog steeds wat speling op het stuur) en ontbijtboel afgewassen. Bij het plaatsen ervan in de la komt een bord klem te zitten en eindigen ze met twee halve borden. Kijk, daarvoor heb je nu reserve nodig!!!

Ze vertrekken om 9 uur en de eerstvolgende stopplaats is S31 43’23” E142 41’07” Dit is een rest area aan de Barrier Highway. Ze ontmoeten er een citrus farmer van de Central Coast of Queensland, die hen enkele sinaasappelen geeft. Blijkbaar is het de bedoeling dat ze die op kunnen eten voor ze de grens bereiken van NSW naar Queensland, want je mag geen fruit mee de grens overnemen vanwege de eventuele verspreiding van de gevreesde fruitvlieg.

De volgende stop is een truck stop bij Emmdale Roadhouse: S31 39’11” E144 16’06” ook nog aan de Barrier Highway.

Rest area Barrier Highway

Emmdale Roadhouse - Barrier Highway








Frans ergert zich nog steeds lichtelijk aan de speling van het stuur en kijkt nog eens even na of daar niets aan te doen is. Hij heeft er geen hinder van op goede wegen, maar worden die wat minder dan is dat snel te merken aan het rijden. Deze stop is tevens voor overnachting.

Sleutelen aan het stuur bij Emmdale Roadhouse










7 mei 2009

Om negen uur vertrekken ze weer en komen 'ergens' aan om 10 voor 11 (plaatsnaam wordt niet vermeld in het log). Ik vermoed dat het Cobar is, want daar krijg ik om 11 uur een berichtje vandaan op mijn mobieltje. Ze wandelen wat rond in het plaatsje en kijken bij de bibliotheek of er van het internet gebruik gemaakt kan worden. Ze doen boodschappen bij IGA en daarna wordt er weer brandstof ingenomen. Om kwart voor twaalf is het tijd voor de volgende ronde.

Voor lunch wordt er gestopt bij Curraweena rest area: S30 38’16” E145 52’20”

Rest area Curraweena - Kidman Highway










Het wordt intussen weer eens tijd om op 'avontuur' uit te gaan en dus gaan de mannen voor een wandeling in Gundabooka National Park: S31 31’06” E145 52’45” Hier gebruiken ze de GPS om zich te oriënteren.

Ad in Gundabooka Nationtal Park

Gundabooka National Park












De volgende stop aan de Kidman Highway S30 27’27” E145 56’45” is weer voor overnachting. De kok vergist zich in de hoeveelheid water voor de maaltijd hen eten ze dus maar een overheerlijke (!) maaltijdsoep. (De naam van de kok is niet vermeld) ;-)

Rest area Kidman Highway










8 mei 2009

Er is nog steeds een probleem met het opladen van de accu en bij de volgende stop in Bourke zet Frans de V-snaar van de accu wat vaster. Probleem gevonden, opladen werkt! Er worden nog wat boodschappen gedaan in Bourke en ook is er weer ontvangst voor de mobiel, zodat Frans het berichtje van Marion met de felicitatie voor hun 39ste trouwdag ontvangt. We beleven die ieder op onze eigen manier, want per slot zijn we, ondanks de perikelen, nog steeds getrouwd en goede vrienden op de koop toe. Omgekeerd lukt het niet om een berichtje terug te sturen. Dat komt pas een dag later aan op Marions mobieltje. Met dank in ontvangst genomen, want het was er niet minder goed om bedoeld.

Bourke













De koffiestop is S30 00’21” E145 21’ 30” . Ook deze coordinaten zijn waarschijnlijk niet juist, want het punt ligt te ver naar het westen van Bourke terwijl er in oostelijke richting gereisd wordt.

Voor overnachting wordt de Four Mile Campground gekozen: S29 59’06” E146 55’02” Van deze campground geen foto's. Hij ligt te ver van de weg af en de luchtfoto's zijn ook erg onscherp.

Het wachten is nu op de volgende update.....

2 comments:

  1. Where is this? Where are they?

    ReplyDelete
  2. sorry Tori, I had only time to upload the pictures - the text in English is still on its way too

    ReplyDelete