Sunday, May 31, 2009

24 mei 2009

De volgende dag vertrekken ze weer om 8:45u op weg naar Mt Isa via Cloncurry. Het landschap verandert hier snel om en om van savannah tot rotsen waar niet veel kan groeien. Ik kan je nog steeds aanraden om de reis te volgen via Google Earth. Als je ‘Geographic Web’ aanklikt dan kun je vaak foto’s zien (kleine blauwe vierkantjes op je scherm die je aan moet klikken) van de omgeving. Meestal gemaakt door andere toeristen die ze dan plaatsen.

De volgende stop is weer voor koffie: S19 59’13” E140 12’59” bij een Telstra tower - zie de Google Earth foto. (komt nog) Het leuke is dat de rest area op de Google Earth foto nog in aanbouw bleek te zijn. Er zat toen nog geen dak op. Toen Frans de foto maakte was het dus een plaats om even in de schaduw te kunnen vertoeven.















Verder zien ze ook weer een brolga.

Dan, later op de dag, stoppen ze bij het Cloncurry Oasis Caravan Park: S20 42’24” E140 31’03” (foto volgt)

Hier wordt weer even de was gedaan, daarna de boodschappen en er is nog tijd voor een wandeling. Ad heeft inmiddels wat geknutseld, zodat ze de inverter aan kunnen sluiten. Nu hebben ze ook 240V op het stopcontact. Ad heeft een schakelaar gebouwd om de 3de accu later weer in te schakelen als de motor loopt.
Ook Marion gebeld nu ze weer op een plaats zijn waar ontvangst is.

Summary
24 May 2009
They leave the Burke & Wills Roadhouse and start their next trip to Mt Isa, via Cloncurry. Along the way they stop at a rest area on the roadside and later in the day at the Cloncurry Oasis Caravan Park. They do some washing and shopping and have time for a walk. Adrian works on an inverter with a switch so they can switch from battery power to 240V.

No comments:

Post a Comment