Sunday, May 3, 2009

Brisbane-Melbourne - 16 en 17 april 2009

16 april 2009

De volgende morgen zijn we om 8.10u reisklaar en vertrekken weer. Het weer is nog steeds mooi: vrij warm en zonnig. We gaan bij Goondiwindi de grens van Queensland over naar New South Wales. Om 10 uur krijgen we, zoals gewoonlijk, trek in een kopje koffie en stoppen op een rustplaats langs de weg: 29°25’12”S 149°54’15”E















De Gore Highway is dan overgegaan in de Newell Highway op weg naar Moree, waar we even later tanken. We zijn dan ook onderweg de v-snaar van de airconditioning verloren. Die maakte opeens een boel herrie en verdween....... Geen aircondtioning dus!

De volgende stop, om 1.30u voor lunch, is in een mooi park in Narrabri: 30 19'36.60"S, 149 46'46.73"E Veel caravans en campervans, maar toch rustig en je waant je niet midden in een stad.


















De volgende stop, een beetje laat, is om half 5. Snel even langs de weg voor het gebruikelijke kopje koffie en een toilet stop, want er is een composting toilet aanwezig. Altijd handig. De rustplaats is aan de Newell Highway bij Tooraweenah: 31°28’09.26”S, 148°55’14.35”E

















Om 6.10 komen we aan bij een zeer mooie stop, aangegeven in het camping boek met een vinkje, zodat we speciaal naar die plaats zochten voor overnachting. Het ligt aan een 'dirt track' net even van de hoofdweg af. Terramungamine Reserve: 32 10'7.93"S 148 35'6.79"E Wij zijn niet de enigen! Er staan vele voertuigen van allerlei soort, maar desondanks is het er erg rustig. We koken ons maaltje en gaan onder de veren. De volgende ochtend maakte ik een paar foto's. Het weer is nog steeds uitstekend, maar wordt iets koeler gedurende de nacht.


















17 april 2009

We zijn vroeg wakker en na de foto's genomen te hebben gaan we om 7.50 weer op weg. De eerste stop is een benzine station in Tomingley, waar we weer opvullen en dan via Dubbo (waar een geweldig grote dierentuin is die we al eens bezocht hebben) gaan we door naar Parkes: 32°59'53.59"S 148°15'45.92"E Hier staat, even ten noorden van de stad, de bekende Radio Telescoop, die de voornaamste beelden ontving en doorzond van de eerste landing op de maan. We komen om half 10 aan en ik ga op verkenning terwijl Frans de accu voor de verlichting nakijkt, want die is inmiddels helemaal leeg. Behalve allerlei interessants te zien en te beleven kun je ook naar 3D films kijken. Als Frans wat vorderingen heeft gemaakt met het werk komt hij ook en gaan we samen een paar films bekijken. De moeite waard! We nemen nog wat foto's, 'doen een bakkie' en vertrekken om half 12.




















Na een korte rit stoppen we om kwart voor 1 om te lunchen. Afwassen kan nog net en dan is het water op. De tank was bijgevuld zonder te ontluchten, zodat het leek alsof hij vol was. Tja, met een nieuwe campervan valt er nog van alles te leren.....
De stop is weer langs de Newell Highway: Bundaburrah rest area 33°31’20”S 147°44’00”E
















Om half 2 vinden we een benzine station in West Wyalong 33°55'35.78"S 147°14'39.41"E waar we water bij kunnen vullen. We gaan dan maar meteen even naar de wc en, omdat we nog een hele rit voor de boeg hebben en niet weer ergens willen stoppen drinken we gelijk maar even een kopje koffie op de parkeerplaats. Dan besluiten we de Newell Highway maar eens te laten voor wat hij is en gaan we binnendoor richting Wagga Wagga via Temora aan de Goldfields Highway.
















Op de weg naar Wagga Wagga houden we de laatste stop van de dag om 5 uur. Weer een aangevinkte kampeerplaats uit het boek, maar deze is wat moeilijk te vinden, doordat de navigator een kortere weg scheen te vinden dan de bedoeling was. We volgen een zandweg, met een duidelijke aflopende helling en na een paar keer wat sporen gevolgd te hebben links en rechts vinden we eindelijk het goede spoor en arriveren bij de rivier, waar al wat kampeerders aanwezig zijn. We vragen ons wel even af hoe we de volgende dag terug moeten tegen de helling op, maar dat zien we dan wel weer, besluiten we. We koken onze maaltijd en na het eten en afwassen arriveren er steeds meer jongelui naast ons met een flinke voorraad drank, dus niet zo'n goed idee om daar te blijven. We rijden wat verder langs het water en ontdekken dat de aangegeven kampeerplaats duidelijk een stuk verderop lag. Hier stoppen we voor de nacht. De lichten doen het ook weer, dus kunnen we een beetje langer opblijven, hoewel dat in de campervan vaak toch niet later dan 8 of 9 uur is. De kampeerplaats is Oura Beach Reserve 35°07’25”S 147°32’32”E Het is een mooi plekje, waar de schapen ook nog lopen te grazen. Ik maak wat foto's voordat het te donker wordt en dan leggen we ons moede hoofd weer neer.......



















Summary
16 April 2009
The various stops today are mostly along the Newell Highway. The first one just before Moree, then we get some fuel in Moree en travel on to Narrabri, where we stop in a beautiful park in the centre of the town. Between Moree and Narrabri we have lost the v-belt for the airconditioning, which means: no cooling! Late in the afternoon we stop for another cuppa and at about 6pm we find the campground where we want to stay for the night: Terramungamine Reserve. It's off the highway along a short dirt track.
17 april 2009
We leave early and top up some fuel in Tomingley. We travel through Dubbo to Parkes where we visit the Radio Telescope. Frank needs to do some work on the battery for the lights, which is flat, and when he finishes that we visit the observatory and watch some 3D movies. Very interesting and worth the stop. After a brief stop for lunch, when we run out of water earlier then expected, we stop at a petrol station in West Wyalong for a toilet stop and to top up the water. A quick cuppa and then we leave the Newell Highway and travel along the Goldfields Way via Temora to Wagga Wagga. However, before we get there we stop at Oura Beach Reseve where we camp for the night. It was a bit difficult to find, because the navigator looked for the shortest way, but we got there eventually, although we moved a bit further to the actual camping ground after dinner, because at the campsite next to us the youngsters kept arriving with lots of booze and we rather wanted a quiet night.

No comments:

Post a Comment