Tuesday, May 5, 2009

de echte reis begint - 30 april 2009

Nog even terughaken op een paar dagen geleden. De reis van Frans en Ad kan nu bijna gaan beginnen en Ad geeft daarom voor deze gelegenheid op 27 april nog een afscheidsdineetje voor de familie. Ook Frans en ik zijn uitgenodigd en we brengen een gezellige avond met elkaar door.

De 28ste ga ik weer met het vliegtuig naar huis. De tussenliggende en volgende dagen worden nog besteed met het inpakken van de campervan en de laatste noodzakelijke karweitjes.


29 april 2009

Omdat Frans nog moet wachten op belangrijke post maken ze samen een proefritje naar Toolangi, even ten noorden van Lilydale en vlak bij Kinglake, de regio van de verwoestende bosbranden. Toolangi recreation reserve 37 32’08”S 145 28’28”E Ze maken er de volgende ochtend een boswandeling en bezoeken een vriend van Ad. Op hun wandeling worden ze achtervolgd door 3 honden die niet meer naar huis willen. Daarna rijden ze terug om de post op te halen die inmiddels is gearriveerd.

De reis kan in alle ernst beginnen..........

Van nu af aan moet ik het doen met de korte aantekeningen en foto's van Frans als hij ze kan sturen op de dagen dat ze kunnen internetten of voldoende ontvangst hebben om op te bellen. Dus geen informatie meer uit de eerste hand. Ik neem aan dat Frans later wel het eea zal bijwerken als hij weer teruggekeerd is en als dat nodig mocht blijken. Waar het kan zal ik foto's bijvoegen van Google Earth. Misschien niet altijd helemaal accuraat, maar zal toch niet ver mis zijn. Deze foto's hebben, net als voorheen, de naam Google rechtsonder in het plaatje. Laten we dan nu de reis gaan volgen:

30 april 2009

Om kwart voor een vertrekken ze en de eerste stop is in Bachus Marsh (ten westen van Melbourne) Tijdens de verdere rit worden foto's genomen op de top van een heuvel. 37 43’052”S 144 15’033”E Het uizicht is mooi:
















De volgende stop is de Hunts Bridge camping in Lal Lal State Forest. 37 42’37”S, 144 05’41”E















Op weg er naar toe is volgens Frans bijna een aanrijding ontstaan tussen 3 wagens, omdat er bij het kaart lezen én het gebruik van de navigator verwarring ontstond. Zodoende heeft de navigator gewonnen!

1 mei 2009

Er wordt voor het vertrek nog een vroege wandeling gemaakt en om 9 uur gaan ze weer aan het rijden. Er worden fish burgers gegeten in een roadhouse en om 12:10 weer doorgereden naar Mount Arapiles. Mt Arapiles is erg bekend voor rock climbing, maar zo gek zullen ze wel niet gaan doen.... Ze komen er om 2 uur aan in Mount Arapiles-Tooan State Park 36 45’33”S, 141 51’01”E en blijven op de camping voor overnachting. Deze keer is het geen gratis verblijf, maar slechts $4, dus dat zal de bank niet breken. Ze gaan voor een wandeling en klauteren tot een hoogte van 300m. Hieronder volgen een serie foto's die ze gemaakt hebben tijdens hun wandeling:


zie Ad op het rotsblok staan in de verte....







Frans bijna onder het grote rotsblok in de verte

Tijdens het wandelen 3 wallabies gezien. Eentje steekt er net de oren boven een struik uit, pal in het midden

De grond in de Arapiles bestaat vrijwel alleen maar uit grind

nog een mooi vergezicht














2 mei 2009

De ochtend begint deze keer niet met een kop koffie of thee, want er is geen gas meer om water te koken. Ook de watertank is leeg en dus maar meteen het toilet geleegd nu ze toch op de camping zijn. Zo is alles weer snel in orde. In Dimboola 36 20’40.28”S 141 33’34.87”E wordt de gasfles gevuld en er wordt nog ergens gestopt voor koffie. Dan, in Jeparit wordt het Wimmera-Malle Pioneer Museum bezocht. 36 07’55.75”S 141 55’40.82”E

Ad kijkt naar de informatie bij het museum














Na het bezoek aan het Pioneer museum nog weggeweest voor een mooie rit van 15 km door Wyperfeld National Park.

360 degrees view



















Voor overnachting doorgegaan naar Lake Albacutya park. 35 43’40”S, 141 59’30”E Aangekomen om kwart voor 4 en eten klaargemaakt op de BBQ. De lichten worden steeds zwakker. De accu schijnt nog steeds niet goed op te laden.

3 mei 2009

In de morgen worden de accu's nog eens nagekeken en daarna rijden ze weg om 9 uur. In Hopetoun worden de kabels nog eens nagegaan en het eea veranderd. Zonder veel sukses naar het blijkt.

















De volgende stop is in Ouyen om te tanken.35 07’06.07”S 1 43’01.44”E Daarna komen ze door Red Cliffs waar ook weer foto's gemaakt zijn. In Redd Cliffs staat een heel groot gevaarte, een prime mover oftwel een soort traktor die in de 20er jaren van de vorige eeuw gebruikt werd op het land. De naam ervan is Big Lizzie



















Later in de middag komen Ad en Frans aan bij het Calder Tourist Park in Mildura en blijven daar voor 2 dagen. 34 12’40”S 142 08’34”E Dit is een camping met alle voorzieningen, zodat er weer eens fatsoenlijk (!) gedoucht kan worden, de was gedaan, watertank gevuld kan worden en wat al niet meer. Ook hebben ze internet voor 2 dagen, vandaar dat ik de foto's en het verhaal inmiddels heb bij kunnen werken.
















Een indruk van de afstanden tot zover (klik wel even op het plaatje om de vergroting te kunnen zien):

















Er zijn nog wat foto's overgebleven die ik niet heb kunnen plaatsen, maar dat wordt later wel ingevuld.

No comments:

Post a Comment