Tuesday, May 5, 2009

The Great Ocean Road - 24 april 2009

24 april 2009

De volgende morgen vertrekken we niet zo vroeg, omdat we nog wat willen ondernemen in de buurt van de kampeerplaats. We rijden door een prachtige omgeving, temeer daar het intussen herfst is hier downunder en de bomen hun prachtige herfstkleuren tonen, die wij lang niet meer gezien hebben, omdat in Queensland, waar wij wonen, het klimaat subtropisch is.














We zijn op weg naar Blackwood, een plaats vlakbij, waar wij de Tuin van St Erth willen bezoeken. 37 28’37.24”S 144 17’29.01”E Dit stond ook al een tijdje op mijn verlanglijstje. Het is een tuin, aangelegd rond een heel oude cottage, dat gebouwd was in de tijd van de gold rush in 1860. Helaas is het gedurende de nacht al begonnen te regenen (zoals voorspeld) en moeten we onze toer door de tuin snel doen, niet zonder hier ook nog even een foto te maken van een boom in prachtige herfsttooi.


















We sluiten het af met een lekkere warme kop koffie in de campervan en rijden dan om half 12 richting Melbourne, want inmiddels is de reisgenoot van Frans uit het ziekenhuis ontslagen, hebben we gehoord, en er is verder toch niets aan om in de regen te blijven rijden.

Om te laten zien dat de regen toch wel heel hard nodig is de volgende foto:















Om half 1 stoppen we nog even voor een lunch break aan de M8 37°44’821”S 144°42’126”E en proberen daarna onze weg terug te vinden via de nieuwe bruggen en tolwegen in Melbourne. Onze navigator schijnt helaas de laatste nieuwe gegevens nog niet te kunnen vinden, dus moeten we een aantal kilometers op goed geluk rijden en met behulp van een, ook oude, wegenkaart. Maar we komen er uit. Terwijl Frans rijdt en ik kaart lees krijg ik toch de kans om opnieuw foto's te maken van de mooie vergezichen op de stad en omgeving, omdat deze beide bruggen zo hoog liggen.

De eerste foto is genomen vanaf de Westgate Bridge














De volgende foto's vanaf de Bolte Bridge



















En om half 3 zijn we weer veilig aangeland op de plaats van bestemming in Lilydale.

No comments:

Post a Comment