Sunday, June 21, 2009

9 juni 2009

Koelvloeistof bijgevuld en olie nagekeken. Er moet 200ml bijgevuld worden. En ook water bijgevuld.

De person die het kampeergeld kwam ophalen vroeg waar ik vandaan kwam. Ik vertelde dat ik Nederlander ben. Hij vertelde dat er in in de tweede wereldoorlog hier een vliegveld was. De meeste piloten waren van Nederland, dat waren KLM piloten.

Vertrokken om 9:20u richting Katherine. Onderweg passeren we een campervan met het opschrift: “ONS HUUSKE” en de eigenaars ervan zwaaiden vriendelijk naar ons. Ad zei: “Dat komt door de kleuren rood-wit-blauw van onze campervan.”

Gestopt in Hayes Creek voor koffie. S 13 34’57” E 131 27’31” Heb foto’s gemaakt.

camouflagenet boven soldaten en groentetuinen

uitleg over het ontstaan van verschillende lagen van de rotsen

Eerste stop. Vertaling: Brandstof voor de wagen en eten voor de maag

Doorgereden tot Pine Creek. S 13 49’12” E 131 49’55”
Hebben daar rondgewandeld en veel foto’s gemaakt van oude machines van een oude goudmijn en een vroeger treinstation. Er is een variatie van stoommachines die water uit de schacht en gangen pompen, tot steenverpulvers, groot en klein, die gebruikt werden om goud uit de rotsen te halen. Ook waren er veel van oude stoom en electische treinen.



































Foto van de eerste stoomtrein

Ontmoetten Duitse vakantiegangers. Hebben gepraat met hen.
Zijn vertrokken om 14:00u. Aangekomen in Katherine zijn we eerst naar het postkantoor gegaan. De brief was nog niet binnen, zeiden ze. Ook op zoek gegaan naar een bedrijf om de voorwielen te laten uitlijnen. Gevonden en een afspraak gemaakt voor 10:00uur op 10 juni.

Naar een camping voor de nacht. Dit wordt het Family Holiday Park. S 14 29’07” E132 15’22” We hebben het koken overgeslagen en zijn uit gaan eten. Daarna heb ik Marion gebeld .

Verhaal over het ontstaan van de railway van Katherine en het onderhoud

Summary
9 June 2009
After necessary maintenance of the camper Frank was told by the person who came to collect the camp money that during WWII a lot of Dutch pilotes landed at the local airfield. Later they travelled to Katherine via Hayes Creek and Pine Creek. Talked with various travellers from Germany and Tasmania. Went to ask for the mail in Katherine, which hadn't arrived (or so they were told). They made an appointment to get the steering fixed at a local garage and found a camping for the night.

No comments:

Post a Comment