Monday, June 1, 2009

26 mei 2009

Aangezien de accu’s weer niet goed opladen wil Frans de V-snaar vervangen. Ze hebben een reserve bij zich, maar die blijkt te klein te zijn. Bij Repco (winkel voor automaterialen) hebben ze geen idee. Ook het boek geeft geen opheldering over de maat. Dan maar naar de garage gelopen voor de juiste maat. Ze hebben er niet veel, daarom maar een gekocht die lijkt te passen. Te langgggg....... Dus de oude er weer op gedaan en strak gezet. Ad heeft verder aan zijn schakelaar gewerkt. Dan drinken ze koffie en gaan weer rijden. Ze zijn snel in het Northern Territory. De wegen zijn slecht in het begin, maar later worden ze beter. De max snelheid is er 130 km/u. Het eerste stuk is vlak zonder bomen en slechts enkele struiken. Dan wordt het weer heuvelachtig met bomen en grote struiken. Er staat ook een bord dat zegt: “Start of Lake Eyre Catchment”.

Lake Eyre is het diepste/laagste punt van Australië, 15m beneden de zeespiegel. Meestal is er wel wat water, maar na de hevige moesson regens in het noorden stroomt al het water naar dit meer en loopt het zo vol dat het dan het grootste meer vormt van Australië.

Ze stoppen voor lunch aan de Barkly Highway, oftewel National Highway 66: S20 03’19” E136 42’13”

Foto genomen vanaf het dak van de camper om de uitgestrektheid goed te laten zien




En later voor overnachting: S19 25’59” E135 24’04” Als ze zitten te eten zien ze bij andere kampeerders die aan het eten zijn een dingo rond lopen die mank loopt . Nadat ze klaar zijn met eten gaat Frans naar buiten om foto’s te maken. Hij praat wat met de kampeerders en vraagt waar de dingo is. Het antwoord is: “In the back.” En Frans maar kijken. Niets te zien. Komt een man uit de auto en wijst naar de hond. Hij lijkt op een dingo en zijn leeftijd is 16 jaar. Ligt fijn achterin de auto op zijn deken......

Summary
26 May 2009
Since there are still problems with the charging of the batteries it’s decided they’ll get a new V-belt. Frank tries here and there, Repco, a garage, but can’t get the correct size. Buys one which appears to be too big, so he settles for the old one and tightens it. They arrive soon in the Northern Territory where the roads are bad in the beginning, but they improve. The max speed limit is 130km/h. They stop for lunch and later for the night along the Barkly Highway. Frank thinks he’s seen a dingo, but it appears to be an old dog that belongs to fellow campers.

No comments:

Post a Comment