Sunday, June 21, 2009

12 juni 2009

Vertrokken om 9:15u naar de grens van het Noordelijk Territorium naar West Australia. We moesten langzaam gaan rijden voor een gewonde vogel die op de rijbaan landde. De vogel heeft het overleefd.

Baobab

Dit is een foto van de Baobab oftewel flesseboom. Niet te verwarren met de Queensland bottle tree (flesseboom). Die is weer van een andere soort.

Een aparte samenstelling van de rotsen

Voor de grens moesten we nog het laaste fruit opeten.

gegevens van Western Australia

gegevens van de Kimberley (een streek in noordelijk WA

Daar omtmoette ik een Nederlands echtpaar dat ook met het fruit aan het leuren was. Ook hebben we een hele tijd gepraat met 2 fietsers die van Tasmania kwamen.

het quarantaine gebouw aan de grens

Zijn door het quarantaine check point gegaan om 11:30u.

Check point aan de grens









Moesten wachten voor werk aan de brug over de Ord River.

Brug en dam in de Ord River

De dam terugkijkend naar de brug









Aan de rechter zijde zijn de sluizen om het water tegen te houden.

rechts van de brug

links van de brug

Aan de linkerkant van de brug staat het water hoog om Lake Argyle vol te houden. Aan de rechter kant van de brug staat het water lager.

Doorgereden op zoek naar de kampeerplaats voor de nacht: Wuggubun Aboriginal Community Campground, S 15 52’13” E128 18’53” Hebben 150m de onverharde weg op gereden. Er was niets en we zijn toen omgedraaid. Doorgereden tot Doon Doon Roadhouse Caravan Park. Zagen 3 paarden langs de weg grazen. Ze waren te rustig om wilde paarden te zijn. Gestopt bij Doon Doon Roadhouse voor de nacht: S 16 18’38” E 128 14’53” Aangekomen op 10:00u onze tijd, doch in Queensland was het lunchtijd, want in WA is het 2 uur vroeger, dus koffietijd. Hebben de electronische schakelaar ingebouwd en de onbetrouwbare draad afgeschaft. Terwijl Ad aan het koken was was de gasfles leeg. We konden die bij het Roadhouse laten vullen dus konden we warm eten.

Summary
12 June 2009
Entered WA and took some pictures of the dam and bridge across the Ord River. Then looked for a place for the night. Couldn't find the one we were after, so stopped at Doon Doon Roadhouse Caravan Park. Had to fill the gasbottle to be able to finish the cooking.

No comments:

Post a Comment