Sunday, June 21, 2009

8 juni 2009

Voordat we vertrokken heb ik eerst nieuwe ruitenwisserbladen erop gezet. Zijn vertrokken om 8:15u, maar om de uitgang te vinden viel niet mee. Omdat er geen richtingaanwijzingen waren zijn we tegen het verkeer in gegaan. Na een paar keer rond rijden hebben we toch de uitgang gevonden. Gestopt bij de informatie en regels en waarschuwingen voor Kakadu voor koffie en reis verslag en het downloaden van foto's op de memorystick. Vroeg aan Ad of dat tegelijkertijd kon en het antwoord was dat hij met Marion gesproken had over een oplossing, maar het werkt nog niet.

Doorgereden tot Humpty Doo voor diesel. Gestopt voor lunch bij informatie bord van Palmerston.

Koffiepauze bij Palmerston aan de Stuart Highway








Daarna doorgereden tot het centrum van Darwin. Foto’s gemaakt van de overblijfselen na cycloon Tracy in 1974.

(Foto 186 overblijfsel cycloon town hall is niet doogekomen)

beschrijving van de town hall

overblijfsel kerk na de cycloon

beschrijving van de kerk

Browns Mart

beschrijving van Browns Mart

Rond gewandeld rondom de nieuwe Darwin Waterfront en Convention Centre.

Darwin Waterfront en Convention Centre










Nog wat meer gewandeld, boodschappen gedaan en daarna weer vertrokken richting Katherine. Op de weg naar Darwin toe had Ad een camping gezien met internet, maar om die weer te vinden duurde even, omdat we te vroeg omgekeerd waren. Toch gevonden, maar was te duur en geen wireless aanwezig.

Door gereden tot Coomalie Creek Caravan Park. S 13 01’04” E 131 07’24” Blijven er voor de nacht.

Coomalie Park Air Field WWII


Summary
9 June 2009

Travelled from Kakadu National Park to Darwin via Humpty Doo for fuel and Palmerston (roadside stop only) for lunch. Frank has various pictures of the devastation by cyclone Tracy (which are still to come). They have walked around in Darwin and also past the new Waterfront and Convention Centre. Their stop for the night was at Coomalie Creek Caravan Park.

No comments:

Post a Comment