Wednesday, June 10, 2009

7 juni 2009

De matten uit de camper gehaald en de vloer aangeveegd. Water bijgevuld voor het drinkwater en de douche. Vertrokken om 9:15u en naar Yellow Water Billabong gereden voor een korte wandeling boven het water. De juiste weg lag lager maar het was aangegeven op een bord dat was verborgen in het gras.

Daarna doorgereden naar Jim Jim Billabong aan een 6km lang zandpad. Koffie gedronken en 6km via het zandpad weer terug. Gestopt bij de Mirrai Lookout Walk.
























Gestopt bij Nourlangie voor muurschilderingen.





uitleg over hoe de verf wordt gemaakt

uitleg over de stam van de aborigenes die nu zorgdragen voor de muurschilderingen






Moest toen stoppen met foto’s maken, want mijn batterijen waren leeg. Heb een berichtje van Stephan ontvangen en er een naar Marion gestuurd. Doorgereden tot Jabiru West. Kwamen langs de open Ranger Uranium Mijn. Konden er echter niet meer verder, dus moesten omdraaien. Van daar naar Ubirr Rock voor Aboriginal muurschilderingen en lookout. De volgende foto's zijn van de notities bij de schilderingen, omdat het daglicht op dit uur niet geschikt was om foto's te maken van de echte plaatjes op de rotsen.











uitzicht over de omgeving vanaf de lookout

idem


















En hieronder de route van de reis tot nu toe, gevolgd op Google Earth. Het staartje in het midden naar beneden is de rit van het noorden naar Ayers Rock en weer terug naar het noorden en vandaar helemaal naar het verre noorden naar Kakadu National Park. Nogmaals, klik op de foto om die uitvergroot te zien.













Summary
7 June 2009
Cleaned the camper and went for various walks at the Yellow Water Billabong and Mirrai Lookout. Also Nourlangie and Ubirr Rock for the beautifull rock paintings. Past Jabiru West and to the Ranger Uranium Mine where we had to turn around.

No comments:

Post a Comment