Monday, June 1, 2009

28 mei 2009

De 4de week. Vertrek om 8:20u. Voorbij Barrow Creek veranderen de heuveltoppen. Door sterke wind wordt het zand weg geblazen zodat de rotsen vrij komen.

Ze stoppen in Ti Tree om de watertank te vullen, maar de kranen die er waren in het BP service station waren afgesloten voor reparatie. (S22 07’53” E133 25’00”) Verderop in Aileron kunnen ze water bijvullen en Frans maakt een paar foto’s van standbeelden van een Aboriginal vrouw en kind en van een Aboriginal man op een heuvel: S22 38’50” E133 20’59”

Beeld van Aboriginal Vrouw en Kind

Beeld van Aboriginal Man















Dan komen ze toch werkelijk aan in het Red Centre (Rode Centrum) van Australia en Alice Springs. Ze stoppen er voor boodschappen en het nodige bier natuurlijk! Bij het betalen van het bier moet Frans zijn rijbewijs laten scannen. Dat is voor de politie database. (Hij is nu berucht in het NT!) Het drankprobleem in de Aboriginal communities is nl erg groot en op die manier wordt er controle gehouden.

Op weg naar de camping belt Marion. Er wordt even overlegd over de verzending van de foto’s, omdat er steeds foto’s verdwenen blijken te zijn en we moeten ook een makkelijkere manier voor verzending zien te vinden dan die waarop het tot nog toe is gedaan.

Voor overnachting wordt er gestopt bij Mt Polhill Rest area: S24 06’30” E133 33’30” op we naar Uluru, oftewel Ayer's Rock.

Mt Polhill Rest area










Summary
28 May 2009
The 4th week. Leaving for the trip to Uluru they pass Barrow Creek. Here the hilltops change dramatically because of wind erosion. This leaves only the very tops bare. They stop at Ti Tree to fill the water tank, but no luck, so they travel on to Aileron where they take in water and also a few pictures. Next they arrive in the Red Centre at Alice Springs, where they do shopping and buy beer. Frank needs his drivers licence scanned for the police records (most likely because of the alcohol problem in the Aboriginal communities). For the night they stop at the Mt Polhill Rest area on their way to Uluru.

No comments:

Post a Comment